7.5.12

Aturat un projecte de refineria per massa contaminant*

Gairebé vuit anys després que el projecte de construcció de la refineria Balboa, a Tierra de Barros (Badajoz), es posés en marxa, el Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient n'han fet una avaluació ambiental desfavorable que ha disposat d'un suport amplíssim del PSOE.  La refineria gestionaria el cru procedent del litoral de Huelva i obligaria a efectuar un gran oleoducte. Molts sectors havien afirmat que era un contrasentit instal·lar una altra refineria quan a Espanya hi ha una gran sobrecapacitat de refinament i una tendència clara a la reducció de la disponibilitat de petroli. Així i tot, han estat els arguments ambientals els que han deixat fora de joc aquest projecte.
El Ministeri d'Agricultura i Medi ambient el desestima, entre altres raons, “pels riscos d'abocament associats als centenars de quilòmetres d'oleoductes” que haurien de construir per proveir una instal·lació situada a 200 quilòmetres (...). A més a més, els oleoductes haurien vorejat el parc natural de Doñana. Altres arguments són l'increment del nombre de grans petroliers que hauria atret la refineria a la costa, així com l'increment d'”emissions contaminants de la refineria, enmig d'una de les comarques agràries més riques d'Extremadura”, cosa que posaria “en perill la qualitat dels productes”.
Les organitzacions ecologistes principals (...) es van felicitar per la decisió. La major part dels informes tècnics eren contraris a aquesta instal·lació pels danys que hauria pogut provocar al medi ambient. De tota manera, “les fortes pressions exercides per diversos interessos privats i per alguns càrrecs polítics perquè la refineria tirés endavant han retardat durant anys aquesta decisió”, van denunciar aquestes oenagés.
Redacció, Medi ambient rebutja la refineria a què va donar suport el PSOE a Badajoz, La Vanguardia 30-03-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada