21.5.12

Casualitats en l’expropiació d’YPF?

Soros va desinvertir d’YPF a temps
El multimilionari inversor George Soros va liquidar el primer trimestre de l’any les seves accions d’YPF, abans que el Govern argentí nacionalitzés el 51% de Repsol.
D’aquesta manera, va esquivar la caiguda borsària. (...) Soros va arribar a invertir-hi més de 30 milions de dòlars (...). Poc a poc va anar desfent posicions, fins a reduir la participació a zero, D’altra banda, Repsol i el fons Texas Yale Capital Corporation han presentat davant un tribunal federal de Nova York una demanda que persegueix que el tribunal obligui el Govern argentí a llançar una opa per YPF després de l’expropiació.
Redacció, Soros es va vendre les accions d’YPF abans de l’expropiació, La Vanguardia 17-05-2012.

Eskenazi no pot retornar els deutes
La família argentina Eskenazi, propietària del 25% de la petroliera YPF, expropiada a Repsol, negocia aquests dies amb la banca el refinançament del seu crèdit. Avui venç el termini del primer crèdit: 300 milions d’euros. La banca podria ajornar uns dies el pagament o executar les accions. Entre la banca creditora figura Crédit Suisse, Goldman Sachs, BNP Paribas, Ciri i el banc brasiler Itaú. Dels 2.542 milions que el grup Eskenazi deu per la seva participació fins ara només ha pagat interessos. Del total, deu 1.542 milions a Repsol i 1.000 a milions a la banca creditora.
Redacció, Els Eskenazi negocien refinançar 300 milions, La Vanguardia 15-05-2012.

La família Eskenazi, propietària del 25% d’YPF, no ha pogut fer front al pagament de 314,5 milions d’euros del primer crèdit que havia de pagar a la banca. El seu grup empresarial Petersen podria anar al concurs de creditors o que la banca executi les accions i es quedi amb la participació en la petroliera. (...) Amb l’entrada del Govern de Cristina Fernández en el capital de la petroliera, els Eskenazi no podran fer front al pagament dels deutes perquè s’ha eliminat el divident.
R. Mur, Els Eskenazi no poden pagar 314 milions a la banca, La Vanguardia 18-05-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada