21.5.12

El TSJC rebaixa la multa a REE

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat un milió d’euros la multa imposada a Red Eléctrica Española (REE) per la gran apagada que va tenir lloc el 23 de juliol de 2007 a Barcelona. (...) La sentència equipara les sancions imposades a aquesta companyia i a Endesa, l’altra firma que va ser reconvinguda per la Generalitat, i les fixa totes dues en deu milions d’euros.
(...) La conseqüència és que es van produir tres curt-circuits i un va afectar la subestació de Maragall, cosa que va  provocar un incendi. La conseqüència és que 323.337 abonats es van quedar sense llum. Formaven part d’aquests col·lectiu tretze centres d’assistència primària (CAP), línies de metro i Ferrocarrils de la Generalitat i tramvia. El juliol del 2008, el Departament d’Economia de la Generalitat va imposar un multa milionària a Endesa i REE -21 milions d’euros en total, deu a la primera companyia i onze a la segona-, que va recórrer als tribunals.
Ara, la sala contenciosa del TSJC equipara la responsabilitat d’aquestes dues empreses: “El tracte desigual que hi ha hagut respecte a Endesa pel que fa a l’import de la sanció no està prou justificat (...). Els magistrats avalen les sancions imposades per la Generalitat, perquè es va infringir l’obligació de garantir el subministrament elèctric, però les iguala en deu milions d’euros.
Santiago Tarín, Rebaixada la multa a REE per l’apagada, La Vanguardia 18-05-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada