Enginyers industrials i ciutadans
particulars critiquen la utilització d'estufes de butà, emprades massivament
pels propietaris de bars i restaurants per escalfar les terrasses i als seus
clients fumadors. El major impacte de aquest consum és el malbaratament
energètic i no la contaminació que produeixen.
(...)
els gasos contaminants més habituals són els òxids de nitrogen (NOx). Són
perillosos per a la salut i es produeixen com a conseqüència de la reacció del
nitrogen present en l'aire i l'oxigen en condicions d'altes temperatures. Les
estufes també emeten CO2, el principal gas d'efecte hivernacle.
(...)
Davant la massiva instal·lació d’estufes,
l'Ajuntament de Barcelona va aprovar recentment una ordenança, encara que
aquesta va ser fruit de les urgents necessitats dels fumadors i la nova llei
antitabac. Els portaveus
municipals admeten que les estufes són ineficients però que el debat energètic no ha estat plantejat. La norma diu que només pot haver una
estufa cada quatre taules, encara que és molt freqüent que aquest ràtio sigui menor en la pràctica.
municipals admeten que les estufes són ineficients però que el debat energètic no ha estat plantejat. La norma diu que només pot haver una
estufa cada quatre taules, encara que és molt freqüent que aquest ràtio sigui menor en la pràctica.
A. Cerrillo, Mantas sí, gas no, La Vanguardia
6-04-2011.
Temes relacionats: L'impacte de fumar al
carrer
"La norma diu que només pot haver una estufa cada quatre taules" --> "La norma diu que només pot haver-HI una estufa cada quatre taules"
ResponElimina