9.5.12

Euskadi: Hub d'energies renovables i de tecnologia neta del sud d'Europa**

Dit i fet. Les principals empreses basques que tenen veu mundial en els sectors de les energies netes i eficients, renovables, mobilitat sostenible i eco-disseny han respost a la crida que ha fet des del sector públic l'Agència Basca de l Innovació, Innobasque, i s'han agrupat al voltant a la Plataforma d'Energies Netes del Sud d'Europa (Southern Europe's Cleantech Hub).
Iberdrola, Gamesa, Mondragón Corporación, Sener, Ingeteam, Ormazabal, o CAF i la planta victoriana de Mercedes Benz, entre moltes altres, fins el 25% del PIB industrial basc, s'han presentat unides a Munic en el Cleantech Europe 2012, un fòrum que canalitza al voltant de 7.500 milions d'euros en transaccions anuals en tot el món.
Les firmes tractores basques treballaran unides amb la Universitat Pública (UPB) i les privades Deusto i Mondragon, amb els parcs, centres i corporacions tecnològiques i amb el suport econòmic públic i de les entitats financeres Kutxabank i BBVA.
A la plataforma del sud d'Europa s'hi han afegit també els fons de corporacions líders en tecnologies netes i presents a Euskadi com Perseo, d'Iberdrola, Gamesa Venture Capital o Repsol Nuevas Tecnologías, amb un capacitat inversora de 400 milions. Les empreses i institucions basques es volen convertir en l'alternativa del sud d'Europa als danesos i als alemanys. Conscients que només a Euskadi el sector 'cleantech' disposa de capacitat de generar fins el 2020 entre 15.000 i 25.000 llocs de treball directes i de qualitat per a personal qualificat, han dissenyat un model de col·laboració pública-privada en xarxa per atrapar les oportunitats mundials i els projectes que surgeixin en aquests sectors. (...).
Les 'cleantech' inclouen tecnologies energètiques renovables, infraestructures de xarxa i emmagatzemament i eficiència en el consum energètic, de mobilitat sostenible, nous materials, reciclat i gestió d'aigües i residus, biocombustibles, control d'emissions de gasos d'efecte hivernacle i agricultura sostenible.
(...) la clau de la plataforma és el seu sistema de treball en xarxa.
Pedro Gorospe, La alternativa limpia del sur està en Euskadi, El País 6-05-2012.

Temes relacionats:Xarxa d'empreses i d'entitats per a l'energia i tecnologia neta a Euskadi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada