7.5.12

Ex ministres a les grans empreses privades*

Ministre de l’Interior a Iberdrola
El consell d’administració ha designat com a conseller extern l’exministre de l’Interior Ángel Acebes, que ha acceptat el nomenament.
Iberdrola designa conseller l’exministre d’Interior Ángel acebes, La Vanguardia 25-04-2012.

Exvicepresidenta econòmica a Abertis i a Endesa Xile
L’exvicepresidenta econòmica Elena Salgado s’ha incorporat al consell assessor del grup concessional Abertis (...). Salgado no necessitava sol·licitar autorització al Govern de Mariano Rajoy per ocupar el càrrec perquè ja era consellera d’Abertis Telecom (filial d’Abertis) quan va ser nomenada ministra. (...) Els ex-alts càrrecs de l’Administració han de sol·licitar autorització a l’Oficina de Conflictes d’Interessos –dependent del Govern central- per desenvolupar determinades activitats durant els dos anys posteriors al seu cessament efectiu. Salgado el 2004 era membre del Consell d’Administració d’Abertis Telecom. Aquell mateix any va ser nomenada ministra de Sanitat. Posteriorment, el 2009, es va fer càrrec dl Ministeri d’Economia.
Salgado compaginarà aquest càrrec a Abertis amb el de consellera a Endesa Xile. El març passat, el grup Enersis, que integra l’activitat d’Endesa a Llatinoamèrica, va proposar Salgado com a consellera de l filial xilena Chilectra.
L’exvicepresidenta Salgado, al consell assessor, La Vanguardia 25-04-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada