21.5.12

Més petroli al mar de Tarragona

Repsol ha modernitzat completament la plataforma Casablanca amb una inversió que ja supera els 15 milions d’euros i que assolirà els 50 milions. La posada a punt d’aquesta estructura de ferro i formigó –instal·lada el 1981 a 42 quilòmetres de la costa de Tarragona per extreure petroli en alta mar- era necessària per a l’explotació dels dos nous pous detectats a la zona. A més a més, amb aquests pous es multiplicarà per cinc l’activitat i s’arribarà, abans de finals d’any, als 10.000 barrils diaris, i se’n garanteix l’activitat durant una dècada més.
La plataforma Casablanca [ha anat reduint la producció des de la dècada dels noranta] fins als 2.000 barrils diaris actuals, que s’extreuen de quatre pous, batejats com Casablanca, Rodaballo, Boquerón i Chipirón.
A mitjans de 1999 Repsol va anunciar la troballa de dos npus pous, Montanazo i Lubina, les boques dels quals se situen a 736 i 633 metres de profunditat sota l’aigua i on el petroli s’extreu després de perforar 2.354 metres i 2.439 metres sota terra. (...)
El petroli que s’extreu del subsòl arriba a la plataforma barrejat amb aigua i gasos i allà se separa: l’aigua s’injecta de nou al subsòl, el gas es crema a la torxa i el petroli s’envia a través de l’oleoducte fins a la refineria (...) i equival al 2% del producte que es refina a les instal·lacions que Repsol té a Tarragona.
Sara Sans, Tarragona extraurà cinc vegades més petroli al dia, La Vanguardia 19-05-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada