9.5.12

Nova central hidroelèctrica reversible a la Ribera d'Ebre


La Ribera d'Ebre està disposada a redoblar la seva aposta com a comarca energètica de referència a tot el país. (...) Riba-roja d'Ebre, aspira allotjar la central hidroelèctrica reversible de més potència de l'Estat i una de els primeres a nivell mundial. (...) per convertit l'actual hidroelèctrica d'embassament de Riba-roja en una central de nova generació, amb una inversió superior als 2.000 milions d'euros (...) projecte considerat d'alt valor estratègic per a Catalunya. (...)
Per fer-ho possible, l'actual central es convertirà en una hidroelèctrica reversible d'última generació, amb capacitat per produir 3.000 MW de potència; ara en produeix 200. Amb el nou sistema d'aigua de l'embassament es bomba durant la nit, quan l'electricitat és més barata, fins a un punt més elevat. El projecte preveu la construcció de tres basses de gran capacitat, a la Fatarella (Terra Alta). L'electricitat es produeix durant el dia amb l'aigua acumulada (...) bombant l'aigua fins a les basses superiors, aprofitant quan es produeixen excedents d'energia elèctrica a la xarxa. El projecte té prevista la possibilitat d'abaratir el cost de l'electricitat que s'utilitzi en el bombatge de l'aigua de l'embassament aprofitant la proximitat dels parcs eòlics de la Terra alta, com és el cas de la Fatarella.
(...) Juntament amb la nova hidroelèctrica aterrarien al territori noves empreses vinculades al sector energètic, segons les previsions dels impulsors del projecte. La Ribera d'Ebre es consolidaria a més com un centre d'innovació i tecnologia punta.
Una de les preocupacions més importants de les administracions és aconseguir un ampli consens al territori, social i polític.
Esteve Giralt, Riba´roja vol tenir una supercentral hidroelèctrica, La Vanguardia 28-04-2012.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada