4.1.13

Declivi de la captura i emmagatzematge del carboni

La política i l’economia que van fer atractiva la captura i l’emmagatzematge del carboni (CCS) fa pocs anys han canviat substancialment, tant a EUA com arreu. Els Estats Units ha fallat a promulgar una política estricte del carboni que hauria fet mes car per a les empreses elèctriques emetre CO2 en les centrals tèrmiques que capturar-lo. I les converses internacionals sobre el canvi climàtic no van enlloc. Diversos projectes de CCS s’han retirat o aparcat els darrers anys, principalment perquè costen massa.
Un informe del National Research Council diu que l’emmagatzematge de carboni pot suposar un risc sísmic mes gran que l’extracció de petroli i de gas, tot i que aquests no son gaire greus. Un altre estudi de la universitat de Stanford diu que inclús terratrèmols desapercebuts pels humans poden danyar la roca que segella els dipòsits de CO2 i retornar el gas a l’atmosfera. Si aquesta fuita fos rapida, pot matar persones.
La tècnica nomes tindrà èxit si els costos d’amagar una tona de carboni sota terra son inferiors al cost d’emetre una tona a l’aire. Actualment això sembla molt llunya.
Going underground, The Economist 18-08-212

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada