8.1.13

El preu de la gasolina pel 2013

A partir de l’1 de gener de l’any que ve s’acaba l’exempció fiscal sobre el component bio dels carburants (gasolines i gasoils). Això suposa un increment en la càrrega impositiva d’uns 2,5 cèntims per cada litre. (...)
A Espanya, des del 2009, hi ha uns objectius obligatoris per a tots els agents presents al mercat d’incorporació de biocarburants als carburants d’automoció que s’utilitzin per al transport. Aquests objectius es tradueixen en un 9,43% de pes en els gasoils i un 7,45% en pes de bioetanol en les gasolines. Doncs bé, a partir de l’any vinent, toca pagar més impostos per aquests productes bio, com passa en bona part de països de la Unió Europea.
Entendre el galimaties d’impostos que recull la composició del preu dels carburants no és fàcil. (...)

Impost i costos
€/litre
Comentari
IVA
0,238

IVMDH
0.063
Impost venda al detall de certs hidrocarburs
Especials
0.401

Cost del producte
0.557

Altres costos
0.114
Costos fixos de logística, comercialització...
Total (gasolina 95)
1.373


(...) a partir de gener l’IVMDH s’integrarà en l’impost especial d’hidrocarburs, amb la qual cosa aquest es desglossarà en tres trams. És a dir, hi haurà un tipus estatal general, un tipus estatal especial i un tipus autonòmic.
Conchi Lafraya, La gasolina puja 2,5 cèntims a causa del nou tracte fiscal dels biocarburants, La Vanguardia 28-12-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada