4.1.13

Empreses

Acciona subministra electricitat
L’empresa d’infraestructures Acciona va fer pública ahir l’adjudicació per 56 milions d’euros d’un contracte que la converteix en l’únic subministrador elèctric de les instal·lacions del Canal d’Isabel II Gestión de Madrid durant l’any 2013.
EP, Acciona abasteix el Canal de Isabel II, La Vanguardia 12-12-2012.

Aerogeneradors Gamesa a la Xina
El fabricant d’aerogeneradors Gamesa va anunciar ahir un acord amb China Guangdong Nuclear  per la subministrament de 49,3 megawatts de potència a un parc eòlic de la província xinesa de Shandong, actualment en construcció i que previsiblement es connectarà a la xarxa a finals d’aquest any.
Efe, Gamesa signa un nou contracte a la Xina, La Vanguardia 5-12-2012.

Albasolar proporciona FV a escoles de França
L’espanyola Albasolar, distribuïdora especialitzada en energia solar fotovoltaica, ha subministrat material al grup dedicat a projectes de medi ambient Aeca per a la instal·lació d’1,4 megawatts a les teulades de 52 escoles de França. L’empresa va senyalar ahir que en una segona fase preveu instal·lar plaques a 70 centres més.
EP, Albasolar subministra a escoles franceses, La Vanguardia 12-12-2012.

Cambra de comerç
La Cambra de Comerç ha estat elegida per liderar i coordinar un projecte de la Unió Europea que destinarà 3,2 milions d’euros a potenciar el sector solar als països mediterranis. Participen 12 socis de vuit països. La Cambra rebrà 285.000 euros per redistribuir en accions en Catalunya.
Redacció, Projecte europeu d’ajuts al sector solar, La Vanguardia 27-12-2012.


Iberdrola pel desenvolupament elèctric sostenible
El president d’Iberdrola, Ignacio Galán, va assegurar ahir a Doha que és necessari impulsar un desenvolupament elèctric sostenible per aconseguir universalitzar el servei, del qual (...) manca el 20% de tota la població, és a dir, 1.300 milions de persones. Durant la seva intervenció al col·loqui “Equilibrant el mix energètic global”, organitzat en el mar de la Conferència Mundial del Clima 2012, Galán va destacar que cal implantar tecnologies eficients des del punt de vista mediambiental i econòmic.
Efe, Iberdrola, per un desenvolupament elèctric sostenible, La Vanguardia 3—12-2012.

Iberdrola ven els seus parcs eòlics a Alemanya
L’espanyola Iberdrola va anunciar ahir la venda dels seus negocis d’eòlica a Alemanya a MVV Energie AG per 62,8 milions d’euros, cosa que suposa la venda dels quatre parcs eòlics de la societat i de tot el capital social de Windpark Jülicher Land, titular de tres parcs més. En la presentació del seu pla estratègic a l’octubre, Iberdrola la va anunciar la venda d’actius per un valor d’entre 2.000 i 5.000 milions d’euros fins al 2014.
Efe, Iberdrola ven parcs eòlics a Alemanya, La Vanguardia 8-12-2012.

L’IREC coordina un projecte Europeu de FV
L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) ha estat designat per la Comissió Europea per coordinar el projecte d’investigació Multi-Itn-Kest-cells sobre energia fotovoltaica. El projecte, amb 3,7 milions de pressupost i que es desenvoluparà fins el 2016, aglutina 11 grups d’R+D.
Redacció, IREC Líder d’un projecte fotovoltaic de la UE, La Vanguardia 12-12-2012.

Total descobreix petroli al mar del Nord
La companyia francesa Total va anunciar ahir el descobriment d’un nou jaciment de petroli al mar del Nord noruec. Segons les proves de la petroliera, la reserva és de bona qualitat i podria produir entre 25 i 75 milions de barrils de cru recuperables.
Efe, Total troba petroli al mar del Nord, La Vanguardia 4—12-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada