4.1.13

Empreses

Enagàs
Enagás ha comprat a EDP el 90% de Naturgas Energia Transporte per 241 milions d’euros (...). El Govern basc es mantindrà a l’accioanriat amb un 10%. L’operació (...) inclou l’adquisició de 450 quilòmetres de gasoductes d’alta pressió i la connexió internacional d’Irun. L’adquisició respon a la tercera directiva europea  de gas, que estableix que els operadors verticalment integrats hauran de separar l’activitat del transport de la resta de les activitats. I Enagás consolida la seva posició com a transportista únic de la xarxa troncal de gasoductes.
E.Press, Enagás copra el 90% de Naturgas per 241 milions, La Vanguardia 21-07-2012.

Gamesa
Gamesa va firmar el seu primer contracte al Regne Unit amb RES, un dels promotors eòlics independents més importants del món, per subministrar 12 aerogeneradors G52-850 kW al parc eòlic de Meikle Carewe (Escòcia). La firma s’encarregarà dels serveis d’operació i manteniment del pars durant 10 anys.
Efe, Gamesa, contracte al Regne Unit, La Vanguardia 6-07-2012.

Gas Natural Fenosa
Gas Natural Fenosa ha reforçat la seva presència al continent europeu en començar a comercialitzar gas a Alemanya. (...) L’expansió a Europa es va iniciar amb l’obertura de Gas Natural Europe a França a finals del 2004. La companyia està creixent en països com Bèlgica, Luxemburg i Holanda.
Efe, Gas Natural Fenosa comença a vendre a Alemanya, La Vanguardia 22-07-2012.

Gas Natural s’ha adjudicat una part del subministrament d’electricitat i gas de les instal·lacions del Govern de La Rioja fins al novembre del 2013. L’import total de les dues adjudicacions (…) superarà els 6 milions d’euros anuals (…).
Efe, Gas Natural subministrarà a La Rioja, La Vanguardia 10-07-2012.


Iberdrola
El Tribunal Constitucional ha anul·lat la multa de 60.101 euros a Iberdrola el 2007 per haver elevat del 12% al 20% la seva participació en el segon gasoducte Medgaz, sense haver notificat l’operació a la CNE. A la sentència, el Constitucional reconeix l’operació a Iberdrola el dret a la tutela judicial efectiva i constata que la multa contradiu la legislació comunitària. El Ministeri d’Indústria prenia com a base la vulneració de la funció 14 de la CNE.
EP, El Constitucional anul·la la multa a Iberdrola per haver elevat la participació a Medgaz, La Vanguardia 31-07-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada