4.1.13

Explosió en una refineria a Veneçuela

Una explosió produïda després d’una fuita de gas va causar la tragèdia que va costar la vida d’almenys 26 persones a la refineria d’Amuay [d’una capacitat de 645.000 barrils per dia] (...), una de les tres que formen el Centre Refinador de Paraguaná: el més grans de Veneçuela i un dels més grans dem món. L’accident va posar al descobert les greus mancances del sector al país, atribuïdes a l falta d’inversió.
(...) El gas va formar un núvol. Es va activar l’alerta de seguretat, però ja era tard. D’alguna manera que encara s’ha d’esbrinar, el gas va fer explosió. L’ona expansiva va provocar ensorraments als habitatges propers, i un incendi que va acabar assolint nou dipòsits de cru i derivats. (...)
L’últim any, la refineria de Cardón [una de les tres de Paraguaná] va haver de tancar part de les seves unitats després de diferents incidents. I PDVSA va haver de parar la producció i evacuar els treballadors (...) per una fuga de gas.
(...) ja fa uns anys que la petroliera estatal veneçolana pateix contratemps operatius que han minvat la seva capacitat i han frenat les seves metes d’expansió. (...)
Mancances en el sistema d’energia, accidents i inesperades aturades per fer urgents operacions de manteniment han afectat una vegada i una altra les trameses dels productes refinats (...).
(...) “Aquí la inversió en indústria no existeix. Des de fa anys ho denunciem i advertim del ris d’una tragèdia. Però la part gerencial ha oblidat la seva obligació de mantenir les instal·lacions operatives i en bones condicions de seguretat (...)”, va lamentar [el secretari general de la Federació Unitària de Treballadors Petroliers de Veneçuela].
Fernando García, La tragèdia a al refineria més gran de Veneçuela revela la manca ‘inversió, La Vanguardia 26-08-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada