4.1.13

Magatzem individual a Ascó per l’endarreriment del centralitzat

Durant el primer trimestre del proper any començarà el magatzem temporal individual (MTI) de la central nuclear d’Ascó. (...)
La construcció d’aquest MTI respon als retards acumulats en el projecte del magatzem temporal centralitzat (MTC), que ha d’acollir els residus generats a totes les centrals espanyoles i que, en principi, havia d’estar construït el 2010. (...) El proper any [Ascó] hauria omplert completament la piscina on s’han emmagatzemat [i refredat] fins ara els residus que ha generat aquest complex.
L’MTI consisteix en una llosa de formigó, dissenyada a prova de terratrèmols i situada a la intempèrie, sobre la qual es dipositaran els contenidors amb els residus radioactius a l’interior. (...) Actualment s’està provant la maquinària i el procés per omplir els contenidors i traslladar-los a la llosa de formigó.
(...) Tanmateix, la posada en marxa de l’MTI permetria a Ascó continuar funcionant durant quinze anys més.
Les obres de construcció de l’MTI van arrencar ara fa un any. Sobre la llosa de formigó (...) s’hi dipositaran els bidons amb els residus dels dos reactors, en contenidors disposats per refrigerar l’urani. L’MTI dissenyat per a la nuclear d’Ascó consta de dues lloses de formigó d’uns 40 metres de longitud i onze d’ample cada una. Les dues lloses estaran situades dins d’un recinte de 28.700 metres quadrats (...). Es tracta d’una instal·lació similar a la construïda a la central de Zorita.
S. Sans, Ascó ultima el seu magatzem de residus, La Vanguardia 2-12-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada