4.1.13

Mortal repressió a una manifestació antinuclear


La policia de Kudankulan va disparar a milers de protestants antinuclears a la platja, matant a un pescador. Els manifestants s’oposaven a una nova central nuclear de 2.000 MW de disseny rus. Es la més gran a la India i ara s’està introduint el combustible.
El 2004 un tsunami a l’oceà Índic va matar mes de 10.000 indis. Ara creix la por que un altre tsunami porti un altres desastre estil Fukushima.
L’argument del govern es que son els politics, i no els que protesten, els que han de decidir el mix energètic raonable del país. Una altra veu va suggerir que els oponents rebien ajut estranger, especialment d’EUA. Una  dura nova llei restringeix severament els diners estrangers vers ONGs locals.
Aquesta critica s’ha d’entendre en el context que l’acord nuclear amb la India no ha conduit que els inversors nord-americans hagin aconseguit un contracte.
The Anti-nuclear protesters threten a nez power plant, The Economist 15-09-2012

Un dels principals científics nuclears ahir va demanar una moratòria temporal per noves centrals nuclears fins que New Delhi pugui guanyar-se el suport de les comunitats que viurien a l’ombra dels reactors.
L’antic chairman de l’organisme regulador nuclear de la India va criticar el govern i el seu hermètic establishment per tirar pel dret nous reactors sense un diàleg adequat amb el públic. “Voldria que aturessin tots els projectes nuclears i fessin una revisió completa de com estant gestionant el sector nuclear amb el públic. El problema es la tremenda manca de transparència.”
Amy Kazmin, Nuclear rethink urged on India as plans cause fury, Finantial Times 12-07-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada