4.1.13

Pròrroga del pla Renove-arguments

(...) el ministre d’Indústria, José Manuel Soria, va encendre ahir una nova polèmica en apuntar que el 2013 es podria posar en marxa un nou pla Renove per incentivar la compra de cotxes.
(...) Soria va dir que farà tot el possible perquè s’executi aquest pla, perquè segons va argumentar, “del sector de l’automòbil viuen més de 270.000 persones, és el segon de la nostra economia i el més exportador, amb un 85% de la producció espanyola exportada, però és un sector molt sensible a l’activitat econòmica” (...).
El ministre va reconèixer que “al principi” no compartia la idea del pla Renove. “Se’m feia difícil pensar que per incentivar el consum calgués donar una quantitat d’entrada, però malgrat aquesta observació, va ser un pla efectiu, que va fer augmentar les vendes”, va agregar. “Per al 2013 ens agradaria un pla així perquè seria bo per al sector. (...)
Les associacions del sector van criticar tot seguit l’anunci per entendre que pot tenir un efecte paralitzador de els vendes, (...) consideren que encara que el pla podria ser bo no es pot anunciar amb tanta antelació i menys si no està decidit. “Si s’anuncia un pla, ha de ser d’avui per demà, perquè si no es bloqueja la demanda, ja que els clients esperen que entrin en vigor els ajuts”, van dir fonts del sector.
Redacció, Soria sospesa un altre pla Renove per a l’automòbil, La Vanguardia 30-08-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada