4.1.13

Shell perfora l’Àrtic

Shell ha començat a perforar un pou petrolier a l’Àrtic, al nord-oest d’Alaska amb el Nobel Disoverer. Esta obligat a aturar la perforació a 1.400 peus de profunditat per quedar prou allunyat del jaciment que hi ha a 8.000 peus de profunditat fins que aconsegueixi introduir tots els sistemes que demanen els reguladors per respondre a possibles vessaments.
El darrer equip necessari es el sistema de contenció per captar les fuites de petroli del fons marí es encara a l’estat de Washington, esperant l’aprovació final. L’aprovació pot tardar uns dos dies.
Tanmateix s’està quedant sense temps per acabar el pou ja que els reguladors han posat com a límit el 24 de setembre per acaba la perforació degut al risc del gel àrtic.
Malgrat les objeccions dels activistes ambientalistes, el programa de Shell te un ampli suport a Alaska, on la producció de petroli ha baixat. El seu programa preveu crear 1.800 ocupacions a Alaska.
Ed Crooks, Shell cuts pilot hole in critical Artic well, Finantial Times 10-07-2012.

El moviment del gel marí ha forçat Royal Dutch Shell a suspendre la perforació al mar del nord  d’Alaska un dia desprès d’haver començat. Es un senyal dels enormes reptes logístics de l’exploració de petroli a l’Àrtic.
La companyia diu que va ser una mesura de precaució temporal per evitar una possible col·lisió amb el gel. Aquesta aturada temporal demostra que tenim la capacitat de fer el seguiment del moviment del gel marí i l’habilitat de fer ajustos per mantenir l’operació amb seguretat, va dir la companyia.
El programa de perforació ha costat fins ara  4.500 milions de dòlars i mes de set anys de preparació.
Guy Chazan, Sea ice forces Shell to halt drilling in the Artic, Finantial Times 12-07-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada