28.4.13

Alstom wind de Catalunya redueix fàbriques i ocupació*


Nova sotragada al teixit industrial. El grup francès Alstom va anunciar ahir un pla de reestructuració del seu negoci eòlic a Espanya, que inclou el tancament  de dues de les tres plantes industrials i un retallada de 337 llocs de treball, més d’un 33% de la plantilla. L’empresa ho va argumentar per la caiguda de les vendes al mercat espanyol com a conseqüència de la retallada de les primes a les renovables i l’”absència d’un marc jurídic estable”.
“Fa tres anys que aguantem gràcies a l’exportació, però hi ha sobrecapacitat mundial i la competència en preus és molt forta, per la qual cosa necessitem reduir estructura”, van dir fonts de l’empresa. (...)
La retallada afecta també la seu central de Barcelona, on a més de les oficines hi ha el centre tecnològic. El pla preveu suprimir 90 llocs de treball actuals. No obstant això, el grup va assegurar que es “manté el compromís de reforçar el centre global d’R+D, ubicat a Barcelona, i mantenir la seu mundial de la divisió eòlica al nostre país”. Alstom Wind té la seu mundial a Barcelona perquè el grup francès va aixecar el seu negoci elèctric a partir de la compra de la catalana Ecotècnia.
(...) Van afegir que el sector no només es troba immers en una profunda crisi, sinó que “no s’entreveu una recuperació ni estabilitat jurídica a tres o cinc anys vista”.
Alstom assenyala que mentre a Espanya el mercat es troba totalment aturat, l’exportació està limitada “ja sigui pel requeriments de producció local, o bé per a la forta pressió dels preus conseqüència de la sobrecapacitat mundial”. (...)
La multinacional ha advertit en nombroses ocasions que l’exportació no justifica indefinidament mantenir centres de desenvolupament tecnològics a Espanya, ja que també es necessita mercat local.
Dolors Álvarez, Alstom tanca dues fàbriques i retalla 337 llocs de treball en el negoci eòlic, La Vanguardia 27-02-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada