28.4.13

Empreses



Endesa retalla despeses operatives
El conseller delegat [d’Endesa], Andrea Brentan (...) va destacar que la companyia “òbviament està treballant en un pla de retallada de costos i despeses operatives per eliminar la instal·lació de nous projectes de capacitat elèctrica a Espanya” (...).
Brentan va tornar a carregar en certa manera contra les primes a les renovables, sobretot les corresponents a les fotovoltaiques (...). El Govern (...) inclourà en els pressupostos generals del 2014 una partida per finançar les extrapeninsulars. (...) Endesa (...) té acumulat un dret de cobrament  de (...) 1.881 milions per la compensació dels sobrecostos de la generació extrapeninsular.
Conchi Lafraya, Endesa guanya un 8% menys pels efectes dels canvis regulatoris, La Vanguardia 28-02-2013.


Iberdrola
L’empresa elèctrica Iberdrola ha venut els cinc parcs eòlics que tenia a Polònia a les firmes locals Energa Hydro i PGE Polska Grupa Energetyczna per 203 milions d’euros. L’operació s’emmarca dins de l’estratègia de desinversions en zones no estratègiques (...).
Efe, Iberdrola ven actius eòlics polonesos, La Vanguardia 27-02-2013.


Acciona
La constructora Acciona s’ha adjudicat en consorci amb l’elèctrica polonesa Rafaco la construcció d’una central de carbó al país per un import de 1.55 milions d’euros. La companyia espanyola ja va construir a mitjans del 2012 un parc eòlic a Polònia i en els propers mesos hi inaugurarà una altra instal·lació eòlica.
Efe, Contracte milionari d’Acciona a Polònia, La Vanguardia 13-02-2013.

Isofotón
El fabricant espanyol de plaques fotovoltaiques Isofoton va anunciar ahir la intenció de retallar 380 llocs de treball a la fàbrica de Màlaga, fet que suposaria reduir a la meitat la plantilla global del grup. Aquesta notícia es produeix en un context altament competitiu per a tot el sector, en què la rendibilitat s’ha ressentit per l’excessiu nombre de fabricants, que ha fet baixar els preus i ha provocat fallides i deslocalitzacions.
Reuters, Isofoton planteja 380 acomiadaments, La Vanguardia 6-02-2013.

El fabricant de plaques fotovoltaiques Isofoton va confirmar ahir que s’ha declarat en preconcurs de creditors per renegociar el deute amb els bancs. L’empresa espanyola, (...) disposa de quatre mesos per resoldre la situació financera delicada i evitar així la suspensió de pagaments.
EP, Isofotón, en preconcurs de creditors, La Vanguardia 15-02-2013.


Vestas
El fabricant danès d’aerogeneradors Vestas va acumular unes pèrdues de 963 milions d’euros al tancament del 2012, xifra que gairebé sextuplica el resultat negatiu de 166 milions de l’any anterior. La companyia eòlica, que el 2012 va eliminar 5.000 llocs de treball, ha revisat a la baixa les expectatives per aquest any (...).
EP, Vestas sextuplica les pèrdues, La Vanguardia 7-02-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada