28.4.13

Grafè, revolució energètica i investigadors de l’ICFO-UAB

Grafè, revolució energètica i investigadors de l’ICFO-UAB
(...) la Comissió Europea va anunciar un projecte per invertir mil milions d’euros per investigar [el grafè] durant els pròxims deu anys. Un dels científics que lideren el faraònic projecte europeu és Frank Koppens, de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) [a la UAB], que el 2012 va inventar juntament amb Gerasimos Konstantatos un xip de grafè que permetrà integrar aquest material a dispositius electrònics.
Josep Corbella, entrevista a Frank Koppens i Gerasimos Konstantatos, “El grafè és revolucionari, transformarà moltes indústries”, La Vanguardia 3-02-2013.

El grafè també posseeix qualitats fotovoltaiques: els seus electrons s’exciten amb la llum solar i acumulen energia, com les plaques solars. Perà a diferència de les plaques, és lleuger i fi, i podria ser imprès en els aparells perquè es carreguessin ells mateixos; o es podrien forrar amb grafè les partes exteriors d’edificis, de manera que les cases fossin també centres de producció d’energia. Podria provocar, per tant, una nova revolució energètica.
Revolució energètica, Ara emprenem, 3-02-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada