28.4.13

Hidrocarburs no convencionals als EUA


Els Estats Units poden supera aquest any l’Aràbia Saudita i Rússia com a principals productors mundials d’hidrocarburs líquids (cru i biocombustibles) gràcies als nous jaciments no convencionals i a les esperades retallades de producció als països de l’OPEP, segons el BP Energy Outlook del 2013. Aquest canvi en la distribució de forces en al producció de petroli també inclourà un fort increment en el potencial de Rússia,que superarà l’Aràbia Saudita i es convertirà en segon productor el 2013.
Efe, Els EUA superaran l’Aràbia Saudita com a líders mundials de combustible líquid, La Vanguardia 6-02-2013.


Les companyies petrolieres que són en el centre del boom de l’extracció del gas als EUA estan cremant inútilment un volum de recursos energètics que servirien per proveir Chicago o Washington. Així ho ha denunciat aquesta setmana el diari ‘Financial Times’. Les torxes del pous dels camps (...) estan enceses les 24 hores, i il·luminen el costat fosc del ‘fracking’.
El problema es deu al fet que la febril cursa desencadenada per descobrir noves reserves de gas ha provocat l’obertura de centenars de pous, però sense que s’hagin construït encara les conduccions o instal·lacions que en permetin l’ús. No hi ha sincronització entre al troballa del recurs i la utilització posterior, i la conseqüència és un malbaratament del gas, que s’ha de cremar per evitar l’emissió de metà a l’atmosfera (la qual cosa tindria un impacte sobre el clima encara més gran). El CO2 i altres gasos procedents de les torxes agreugen, en qualsevol cas, l’emissió de gasos hivernacles, contaminen l’aire i danyen ecosistemes naturals.
Malbaratament de gas en torxes, el costat fosc, La Vanguardia 3-02-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada