28.4.13

Més sobre el Medgaz

Finalment, el Govern d’Abu Dhabi i Algèria, a través de Cepsa i de Sonatrach, respectivament, passaran a controlar de forma conjunta el 78% de Medgaz. El gasoducte submarí, que uneix la costa d’Almeria amb Algèria, té una longitud de 210 quilòmetres i una capacitat de 8.000 milions de metres cúbics l’any.
Es tracta d’un moviment estratègic de Cepsa (en mans del fons Ipic del golf pèrsic) i Sonatrach per vetar el pas al grup belga Flxys, que havia firmat el 28 de desembre passat un acord amb Iberdrola i Endesa per fer-se amb el 32% del capital pertanyent a les deus companyies i. Així s’hauria convertit en el primer accionista. (...)
El gir s’ha produït perquè Cepsa i Sonatrach han exercit, com es contemplava als estatuts, el dret d’adquisició preferent sobre la participació accionarial de les dues elèctriques espanyoles. D’aquesta forma, (...) Sonatrach es mantindrà com el principal accionista de Medgaz amb un 42,96%. (...) El segon accionista de referència continuarà sent al petroliera Cepsa, però ara amb un 35,04% (...); mentre que Gaz de France segueix com a tercer amb un 12%. I Gas Natural serà el quart, amb el 10% (...)
(...) només es manté com accionista espanyol Gas Natural Fenosa, que no va entrar en origen, però finalment s’asseurà al consell. Tampoc es descarta que entri algun soci més, com Enagás (...).
Conchi Lafraya, Sonatrach i Cepsa tindran el 78% del capital de Medgaz, La Vanguardia 12-02-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada