28.4.13

Noves dades sobre la radiació a Fukoshima*

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que els persones que van estar directament afectades per l’accident de la nuclear de Fukushima (...) tenen un risc més elevat de càncer. Sobretot les dones que aleshores eren nenes. (...)
A la zona més contaminada, l’OMS estima que els dones que van estar més exposades al desastre quan eren nenes tenen un risc un 70% superior a desenvolupar càncer de tiroide en algun moment de la vida. (...) L’informe calcula que en aquesta zona hi ha, a més a més, un risc un 7% superior de leucèmia en els homes que hi van estar exposats quan eren petits, i un 6% de més de càncer de mama en les dones que hi van estar exposades en la infantesa. (...)
L’exposició a la radiació dels treballadors dels serveis d’emergència que van treballar a la central després de la tragèdia va ser molt més gran que en les poblacions properes. Per això (...) dos terços tenen el mateix risc de contraure càncer que la resta de la població, però l’altre terç tindrà un risc superior. “A banda dels treballadors d’emergència, les persones més afectades van ser les que van romandre en ciutats i pobles molt contaminats al nord-oest de la planta fins a quatre mesos després de l’accident” (...).
Segons els directius de l’OMS, cal una vigilància sanitària a llarg termini de les persones amb més risc. “I, a més a més, cal un seguiment mediambiental, en particular dels aliments i l’aigua, a fi de reduir l’exposició potencial a al radiació en el futur”.
Agències, Més risc de càncer entre ells afectats de Fukushima, La Vanguardia 1-03-2013.

Gairebé dos anys després de l’accident a la central nuclear de Fukushima (...), nous mesuraments revelen que els nivells de radiació a l’entorn de la instal·lació són quatre vegades superiors que abans del sinistre. Els més exposats són els més de 4.000 operaris que treballen en les tasques de descontaminació de l’area afectada.
La radiació a Fukushima és ara quatre vegades més elevada, Ara 3-03-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada