28.4.13

Perforen un oleoducte malgrat una vigilància de 24 hores al dia*


Diverses persones van cavar més de dos metres fins arribar a la canonada de la Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH) que va per sota terra des de Tarragona fins a Saragossa per perforar-la i extreure’n el producte. L’esvoranc va provocar un guèiser de querosè de més de quatre metres d’altura visible des de lluny, la qual cosa va disparar l’alarma al territori. La fuga de producte, que va produir una intensa olor de carburant, va afectar uns 4.000 metres quadrats de terreny (...) a pocs metres del riu Francolí.
L’Agéncia Catalana de l’Aigua va informar que l’afectació de la fuga ha estat “lleu” i va descartar la contaminació del riu i el subsòl (...).
(...) La canonada de CLH va per sota terra i el lloc on es va registrar la fuga està en un descampat, en un lloc envoltat de camps de cultiu de difícil accés per als serveis d’emergència.
Els que van perpetrar el cop devien tenir coneixement sobre com extreure el carburant, que circula a gran pressió per la canonada. Després de cavar el forat, els lladres van col·locar una brida a la canonada, en la qual després van connectar una aixeta i un tub fins a un camió cisterna. (...) en foradar la canonada, la fuita va frustrar l’operació. Tot sembla indicar que l’objectiu no era el querosè i que segurament els lladres esperaven trobar gasoil o gasolina, productes que també es transporten per aquesta canonada subterrània.
Malgrat els fets, l’empresa manté que les mesures de seguretat van funcionar correctament i que la canonada està vigilada les 24 hores del dia.
Sara Sans, Intent de robatori en un oleoducte de querosè, La Vanguardia 27-03-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada