28.4.13

VW híbrid: 0,9 litres/100 km*

Volkswagen ha fet el pas definitiu i aquest nou vehicle suposarà un abans i un després en la indústria de l’automòbil. Allò que va començar sent una idea i un projecte personal de Ferdinand Piëch, actual president del consell de vigilància del Grup Volkswagen AG, ja és tota una realitat: el primer cotxe de carrer que consumeix menys d’un litre.
Després d’haver estat diversos anys en estudi, incloent la construcció d’un prototip anomenat XL 1 Stidie, El Volkswagen XL 1 es comercialitzarà. (...)
Es tracte d’un curiós automòbil híbrid de dues places, d’aspecte summament futurista, que es pot endollar a la xarxa elèctrica i que acredita un consum homologat de 0,9 litres els 100 km. Gràcies al seu sistema híbrid, l’XL 1 té, a més, una autonomia de fins a 50 km en manera completament elèctrica. (...) Amb una potència total de 69 CV, té tracció posterior i pesa 794 kg. El disseny aerodinàmic és espectacular i acredita un Cx de 0,189.
Les prestacions d’aquest vehicle també són certament molt sorprenents, ja que es pot accelerar de 0 a 100 km/h en 12,7 segons i assolir els 160 km/h de velocitat màxima, que està limitada electrònicament perquè no es dispari el consum.
(...) La construcció lleugera d’alta tecnologia en fibra de carboni, l’aerodinàmica perfecta i el sistema híbrid, que es pot endollar, permeten unes emissions de tan sols 21 g/km de CO2.
El complex sistema híbrid està compost per un motor TDI bicilíndric de 48 CV, un motor elèctric de 27 CV, un canvi automàtic de doble embragatge DSG de set velocitats i una bateria d’ions de liti.
(...) En definitiva, es tracta d’un cotxe del futur construït en el present per un fabricant que aspira a liderar l’automoció mundial en qüestió de pocs anys.
Francesc Pla, El futur és avui, La Vanguardia, 10-03-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada