6.5.13

Lloguer i venda d’habitatges i d’edificis amb certificació de classe energètica*

El Govern Central va aprovar finalment el reial decret sobre el procediment bàsic per a la certificació energètica dels edificis (...). Això implica que a partir de l’a de juny tots els habitatges de venda  o de lloguer hauran de tenir un certificat energètic, una obligació que ja complien les edificacions construïdes a partir de novembre del 2007. Aquest certificat té per objectiu informar el consumidor sobre l’eficiència energètica de l’habitatge que està a punt de comprar o de llogar i per això classifica les construccions en set categories (de la A a la G, com els electrodomèstics (...). La nova normativa, nascuda d’una directiva europea, ja s’aplica a la resta dels països de la Unió Europea.
S’estima que entre dos habitatges de les mateixes dimensions l’estalvi energètic entre una qualificació A  i una qualificació G pot ser del 70%.
(...) El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona ha posat en marxa el test Energia perquè totes les persones interessades puguin conèixer quin és el comportament energètic del seu habitatge.
Amb el test Energia (...) “es realitza una auditoria de la construcció, en funció dels resultats es plantegen una sèrie de propostes per millorar el comportament energètic de l’edifici, i es calcula el cost de la inversió i també del seu període d’amortització” (...). I és que quan es tracte d’estalviar en energia els experts coincideixen a dir que els hàbits són molt importants i que només variant-los es poden aconseguir importants reduccions en el consum.
En el Consell de Ministres de divendres també es van aprovar ajuts per a la rehabilitació d’habitatges i edificis.
Lorena Farràs Pérez, Un test per a l’habitatge, La Vanguardia 7-04-2013.

Els habitatges són responsables de prop del 20% de les emissions de diòxid de carboni i representes aproximadament el 175 del total del consum energètic del país. (...) la Unió Europea està apostant fort per l’eficiència energètica dels edificis. (...)
La rehabilitació energètica consisteix, principalment, a millorar el nivell d’aïllament per així disminuir les necessitats de climatització. Es calcula que amb un bon aïllament es poden aconseguir estalvis energètics,i per tant, econòmics de fins un 30%. De fet, l’aïllament és una de les millors inversions que es poden fer en un habitatge, ja que el període d’amortització és de cinc o fins i tot menys anys.
2013, any de la rehabilitació energètica, La Vanguardia 7-04-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada