16.9.13

Boicot petrolier de Rússia a Bielorússia



Una disputa entre Rússia i els majors productores de potassa de Bielorússia es va deteriorar en una disputa comercial d'ahir després que Moscou va dir que disminuiria les seves  exportacions a Minsk i també que augmentaria el control de les importacions de productes lactis bielorussos.
La decisió de Moscou ve després que el govern bielorús detingués inesperadament Vladislav Baumgertner, director executiu d’Uralkali, el grup més gran de fertilitzants de Rússia, el dilluns després d’haver convidat l'executiu a Minsk per trobar-se amb el primer ministre bielorús.
Al juliol de Uralkali anunciar que deixava el seu càrtel d'exportació conjunta amb el productor de potassa de Bielorússia, fent caure en picat els preus previstos per a la potassa, unes exportacions claus per a Bielorússia.
(...) Tant l'empresa com el govern rus han denunciat la detenció del Sr. Baumgertner per "exercici abusiu del poder i abús de poder". (...)
Transneft, l’oleoducte de monopoli rus, va dir que tallaria el subministrament de petroli a Bielorússia al setembre amb 400.000 tones -és a dir, gairebé una quarta part dels subministraments de petroli totals exportades a Minsk- adduint la necessitat de reparar els oleoductes. (...)
Rússia ja ha utilitzat abans la seva influència en les relacions comercials per finalitats polítiques, prohibint importacions de productes lactis bielorussos el 2009 i tallant el subministrament de petroli a Bielorússia el 2010.
C. Weaver, Ch. Clover and J. Cienski, Russia widens potash row within Belarus into trade dispute, Financial Times 29-08-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada