16.9.13

Tancaments de centrals nuclears als EUA*



Vermont ( ... ) s'ha cobrat última víctima d'energia nuclear dels Estats Units. Dimarts, el productor d'electricitat Entergy va dir que tancaria la planta de Vermont Yankee nuclear, la més recent d'una sèrie d'aquests tancaments.
La caiguda històrica en el preu del gas natural és la raó principal (encara que no és l'única) darrere de la caiguda de l'energia atòmica als EUA ( ... ) Però a diferència del gas i del carbó, l'energia nuclear és lliure de carboni. Així, mentre que les forces del mercat no afavoreixen la nuclear en aquest moment, si l'energia neta continua sent un objectiu vàlid, l'opció nuclear ha de romandre oberta.
El tancament de Vermont Yankee no va ser inesperat. La seva rendibilitat va ser marginal a causa que l'excés d'oferta de gas natural va fer baixar el preu de mercat de l'energia. Amb un sol reactor, els costos fixos no poden ser compartits i l'energia nuclear era impopular a Vermont. Un grapat d'altres plantes dels Estats Units han tancat aquest any també,  ja sigui a causa de la competència del gas natural o dels costos de manteniment.
Com qualsevol altre negoci, els productors d'energia dels Estats Units es va a traslladar la producció al que és econòmicament rendible en el curt i mitjà termini. Fa cinc anys això significava l'augment gradual de la producció nuclear. Es van encomanar noves plantes, les primeres en una generació. Els preus del gas natural, llavors estaven per sobre de $ 8/mmbtu. I, sobretot, la demanda d'electricitat dels Estats Units estava en constant augment. Però en el 2012 la generació total d'electricitat era encara un 2 per cent per sota dels nivells màxims en 2007. I els preus del gas natural són ara al voltant de $ 3.50/mmbtu .
The Lex Column, Oil, Financial Times 29-08-2013.


Altres centrals tancades enguany:
Central
Localització
Motiu
San Onofre 2 i 3
San Diego
Problemes mecànics cars.
Crystal River 3
Florida
Problemes mecànics cars.
Kewaunee
Wisconin
Pèrdues econòmiques.



Font: M. Wald, The New York Times, 14-06-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada