16.9.13

Taxi elèctric de Barcelona



Carlos Gosn, president executiu del grup Renault-Nissan va presentar a Frankfurt la versió de la furgoneta NV200 preparada com a taxi de Barcelona, que espera que s’estengui aviat a moltes altres ciutats del món.
Seria un gran impuls per a la fàbrica de Nissan de Barcelona (...). Nissan i l’Ajuntament de Barcelona han firmat un acord per facilitar-ne el desenvolupament com a taxi. Segons va explicar l’alcalde (...) els primers mesos del 2014 s’instal·laran 20 punts de recàrrega ràpida a la ciutat, mentre es duu a terme un estudi per estendre la xarxa a tota l’àrea metropolitana. Els carregadors, que s’implantaran sobretot a les parades de taxi, els facilitarà Nissan, la tecnologia del qual permet fer la recàrrega en només 30 minuts.
Per a la planta de Barcelona, la furgoneta elèctrica suposa una inversió de 100 milions d’euros i la contractació de 700 persones (...).
(...) Barcelona té 10.500 taxis, dels quals un 15% són vehicles híbrids.
Álvarez, D., Barcelona promou el taxi elèctric, La Vanguarida 11-09-2013.

Nissan E-NV200
El va presentar l’alcalde de Barcelona (..) perquè aquest elèctric serà el taxi de Barcelona en un futur immediat. L’acord entre l’Ajuntament i el fabricant passa per a la instal·lació de punts de càrrega ràpida a la ciutat, la implantació de parades específiques, i la gestió preferent del seu ús a les cues dels llocs estratègics.
Josep Lluís Merlos, Saló de Frankfurt: comença la revifada, Ara 14-09-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada