30.12.13

Integració nuclear Regne Unit-Xina-EDF*



El Govern britànic ha obert lles portes del seu sector nuclear a la Xina en anunciar que permetrà que empreses xineses adquireixin participacions en les seves plantes i en nous projectes. “És una part important del pla del Govern per desenvolupar una nova generació d’energia nuclear. Significarà més inversió i feina al regne Unit, i menys cost a llarg termini per als consumidors”, va declarar el ministre d’Economia, George Osborne, que va fer l’anunci durant una visita a la planta nuclear xinesa de Taishan, propietat de general China Nuclear Power participada per la  francesa EDF.
(...) Tots dos països es comprometen a col·laborar en inversió, tecnologia, construcció i experiència. A més de permetre que les empreses xineses inverteixin en les nuclears britàniques, el Regne Unit aconsegueix que les seves companyies –com Rolls Royce o International Nuclear Services- puguin entrar en el sector nuclear xinès, considerat el de més creixement al món. (...)
Al març, Londres va donar llum verda a la primera d’una sèrie de plantes nuclears d’última generació amb l’objectiu de produir electricitat per a cinc milions de llars.
Osborne va finalitzar ahir el seu viatge de cinc dies a la Xina, en què ha anunciat la flexibilització de visats per a turistes xinesos i ha ofert relaxar les normes perquè els bancs xinesos s’estableixin a Londres.
Efe, El Regne Unit permet a la Xina que inverteixi en el seu sector nuclear, La Vanguardia 18-10-2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada