30.12.13

Ex presidents de govern i ex alts càrrecs en nòmina d’empreses energètiques*



L’expresident del Govern Felipe González deixarà el consell d’administració de Gas Natural així que finalitzi el seu mandat, el mes d’abril vinent (...) que com a conseller independent de la societat cobra 126.500 euros a l’any. (...)
Fonts del consell de Gas Natural van qualificar l marxa de Felipe González de “pèrdua per a la companyia”, tenint en compte els seus bons contactes a Llatinoamèrica, encara que entenien que vulgui marxar en un context en què creixen les crítiques a la recol·locació d’expolítics en grans empreses, en particular les que operen en sectors regulats. Ahir mateix, l’Associció Espanyola de Productors d’Energia Fotovoltaica (Anpier) va demanar que l’expresident del Govern José María Aznar i els ex ministres Pedro Solbes, Elena Salgado i Ángel Acebes segueixin l’expemple de González i deixin també els seus càrrecs en altres companyies elèctriques. Aznar i Salgado assessoren Endesa, mentre que Solbes és conselelr d’Enel, i Acebes d’Iberdrola.
Anpier es va mostrar partidària que “tots els ex alts càrrecs de l’Estat espanyol abandonin les activitats en empreses regulades o, almenys, renunciïn a les retribucions que poguessin percebre per les anteriors responsabilitats de govern”.
D. Álvarez, Felipe González deixa el consell de Gas Natural per avorriment, La Vanguardia 11-01-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada