25.5.14

Mesures energètiques de l’ONU per combatre l’escalfament global



Luisa F. Cabeza, catedràtica de l’escola politècnica Superior de la Universitat politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL), afirma que és necessari un canvi cultural per reduir el consum d’energia. Ella ha estat una de les participants en l’elaboració del nou estudi que ha fet l’ONU sobre les mesures per combatre l’escalfament global.
[Què s’ha de fer per mitigar el canvi climàtic?] Calen canvis legislatius, tecnològics i de comportament humà. Aquest dos últims són els més ‘oblidats’ i els més difícils d’aconseguir, ja que estan relacionats amb els nostres estils de vida i els comportaments culturals. (...)
 [Com han de ser els nous edificis?] Cal que estiguin ben fets, ben dissenyats i ben orientats; que les autoritats locals tinguin en compta l’orientació de la planificació, que els arquitectes facin dissenys apropiats perquè l’edifici consumeixi poc; que els enginyers implantin sistemes de calefacció i aire condicionat tan eficients com sigui possible, i, en definitiva, que els usuaris adeqüem el nostre comportament perquè el consum sigui el més baix possible.
[Quines lleis s’haurien de canviar a Espanya?] Hauríem de millorar el seguiment de les normatives de les noves construccions, fer noves lleis que permetin la rehabilitació energètica dels edificis existents i emprendre campanyes per corregir mals hàbits que augmenten el consum energètic (...).
[Quina és l’actuació més urgent a  Espanya?] L’educació, per aconseguir una societat amb un consum energètic més baix.
Antonio Cerrillo, entrevista a Luisa Cabeza, “A favor de la rehabilitació energètica”, La Vanguardia 14-04 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada