25.5.14

Notícies sobre el gasoducte Midcat



(...) Un altres exemple [que demostra la prioritat que el Govern francès dóna a les intercomunicacions] és la conclusió a finals d’any de la línia d’alta tensió entre Baixàs (França) i Santa Llogaia d’Àlguema, que duplicarà –repeteixo, duplicarà- la interconnexió elèctrica entre França i Espanya. És una inversió molt important.
[França posa pegues al projecte Midcat (un gasoducte per portar el gas a Europa, especialment el d’Algèria), una aparent alternativa a la dependència del gas rus?]
França és el país que demana des de fa més una política energètica europea . El consell europeu del juny ha de ser una ocasió per a progressos en la direcció d’una política europea sobirana. (...) El mercat francès del gas és molt transparent, amb una comissió de regulació de l’energia independent del Govern que avalua l’estat del mercat i les seves necessitats. El Midcat té el suport polític de França, com hem dit en l’última cimera bilateral. És un projecte que s’ha de finançar sol, en funció de les necessitats del mercat, No hi ha obstacles per part de França.
Joaquín Luna, entrevista a Jérôme Bonnafont, “Si hi ha un vot de rebuig no és d’Europa”, La Vanguardia 23-05-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada