29.6.14

El Constitucional actua ràpid contra la prohibició del fracking



La decisió del ple del Tribunal Constitucional de declarar inconstitucional la llei aprovada pel Parlament de Cantàbria (abril del 2013) que prohibeix la fractura hidràulica, o ‘fracking’, en l’explotació de recursos no convencionals de gas suposa, pràcticament i avui dia, donar via lliure a aquesta tècnica a qualsevol lloc d’Espanya. (...)
El Constitucional no valora ni la tècnica en si ni els seus beneficis o perjudicis, però deixa clar qui té l’última paraula, el Govern espanyol a través del Ministeri d’Indústria. (...) [Les] comunitats que (...) van prohibir el ‘fracking’ al seu territori a través d’una llei són La Rioja (juny del 2013) i Navarra (octubre del 2013). Catalunya es va afegir a la prohibició a través de la llei d’Acompanyament dels Pressupostos. (...)
A l’altra banda hi ha el ministre José Manuel Soria, que no para d’assegurar que el ‘fracking’ està transformant la geopolítica mundial de l’energia, mentre s’empara en els Estats Units, on aquesta tècnica ha canviat “la seva situació de dependència i vulnerabilitat respecte a les importacions i, d’aqui uns anys, serà totalment independent”, ha reiterat el ministre diverses vegades.
Redacció, Via lliure al ‘fracking’ a Espanya, La Vanguardia 27-06-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada