29.6.14

Empreses



Acciona
L’empresa espanyola del sector energètic Acciona ha aconseguit un sisè contracte per subministrar aerogeneradors de 153 megawatts en Riu Gran do Sul (Brasil). Aquest acord s’ha firmat amb el hòlding de generació d’energies renovables Atlantic Energias Renováveis, i Acciona s’encarregarà de l’operació i el manteniment de les turbines durant quinze anys.
EP, Acciona tanca un contracte al Brasil, La Vanguardia 21-06-2014.



Cepsa-Opel
La petroliera Cepsa i la filial espanyola d’Opel han signat un acord per potenciar l’ús de l’autogas (gas liquat del petroli) i de vehicles bivalents, que funcionen indistintament amb aquest combustible i amb gasolina. Cepsa invertirà 10 milions per instal·lar sortidors d’aquest carburant alternatiu a cent estacions de servei. D’altra banda, Opel ja disposa d’una àmplia oferta de vehicles d’aquest tipus, alguns dels quals produïts a Espanaya.
Efe, Cepsa i Opel potenciaran l’autogas, La Vanguardia 14—06-2014.




Elecnor
La constructora espanyola Elecnor, a través de la seva filial de desenvolupament eòlic, Enerfin, ha tancat un acord amb el fons canadenc Eolectric Club Limited Partneship pel qual aquest s’incorpora amb un 49% a la societat titular del parc eòlic de L’Érable, al Quebec. No obstant això, Enerfin es manté com a accionista majoritari i operador del parc. La suma inicial d’aquesta operació, que es realitza en forma d’ampliació de capital, és d’uns 45 milions d¡euros.
Agències, Elecnor  obre el capital d’Érable al Canadà, La Vanguardia 28-06-2014.



Gas Natural
El tribunal de Palerm ha dictat una interlocutòria en què estableix, com a mesura preventiva, l’administració judicial temporal de tres filials de Gas Natural al sud d’Itàlia (...) en el marc d’una investigació impulsada per la Fiscalia de la ciutat que persegueix evitar els efectes d’una possible infiltració del crim organitzat a través de contractistes en l’activitat de les empreses del grup (...).
Gas Natural Fenosa ha mostrat el seu “total interès” a cooperar i col·laborar amb les autoritats d’Itàlia “de la manera més ràpida i eficaç possible”. (...) L’empresa va destacar ahir la seva tranquil·litat i confiança atesa l’efectivitat del seu sistema de control intern.
Redacció, Intervingudes les filials de Gas Natural a Itàlia com a prevenció contra la màfia, La Vanguardia 24-05-2014.



Global Energy Services
L’empresa de serveis energètics renovables Global Energy Services presentarà un ERO a Espanya després dels canvis regulatoris al sector, i com a part del seu pla de viabilitat. Preveu a més una caiguda de l’activitat a Espanya, que contrasta amb les expectatives de creixement a l’exterior. La companyia, que té 2.470 treballadors al país, decidirà en els propers dies la magnitud de l’ajust. Elss 900 treballadors que té a la resta del món no se’n veuran afectats.
EP, Global Energy services presenta un ERO, La Vanguardia 14—06-2014.


Iberdrola
El regulador dels mercats espanyols i la competència, la CNMC, va obrir ahir un investigació per esbrinar si Iberdrola va manipular de manera fraudulenta el preu de l’energia elèctrica. L’empresa ho va negar i va dir que presentarà les al·legacions quan la CNMC resolgui l’expedient sancionador. El ministre d’Indústria (...) va acusar al desembre les companyies elèctriques d’una “manipulació barroera” de la subhasta que fixa el preu de l’electricitat.
Reuters, La CNMC obre expedient a Iberdrola per saber si va manipular el preu de la llum, La Vanguardia 18-06-2014.



L’elèctrica espanyola Iberdrola i la brasilera Neoenergia constituiran (...) tres parcs eòlics a l’estat Rio Grande do Norte per 150 milions d’euros. (...) Amb aquest acord Iberdrola tindrà al Brasil 14 parcs eòlics i actualment és la principal distribuïdora del país per nombre de clients.
Efe, Iberdrola inverteix 150 milions al Brasil, La Vanguardia 14—06-2014.




Repsol
La petroliera Repsol (...) va anunciar ahir que ha realitzat dos descobriments d’hidrocarburs (...) a Sibèria Occidental.
(...) es “tracte del descobriment d’hidrocarburs més important realitzat a Rússia en els dos últims anys” (...) que afegiran a la cartera de Repsol uns 240 milions de barrils anuals en recursos recuperables.
Cal recordar que la Federació Russa és el segon productor de petroli més gran del món. (...) Aquest país aporta a Repsol una producció de petroli i gas de 14.000 barrils equivalents de cru al dia, el que suposa al voltant del 45 de la producció. En el que va d’any 2014, s’ha incrementat la producció a 17.640 barrils equivalents de petroli per la posada en marxa de nous pous de gas.
(...) aquest descobriments s’han produït gràcies a “les innovadores tècniques sísmiques i de perforació” aplicades a la zona.
(...) Al llarg de l’any passat, Repsol va obtenir la taxa de reemplaçament més alta de la indústria a nivell mundial, un 275% (...).
Conchi Lafraya, Repsol descobreix dos megajaciments a Rússia, La Vanguardia 24-06-2014.

Origen de la producció de petroli de Repsol (346.000 barrils al dia):

Origen
% del total
Trinitat i Tobago
39
Veneçuela
11
Bolívia
10
Estats Units
9
Perú
9
líbia
8
Rússia
4
Equador
3
Brasil
2
Algèria
2
Espanya
2
Colòmbia
1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada