15.7.14

Aliança contra la pobresa energètica



La plataforma d’afectats per la Hipoteca (PAH) impulsa, juntament amb l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, una nova iniciativa legislativa popular (ILP) d’àmbit català que demana al Parlament mesures pel dret a l’habitatge i contra la pobresa energètica. El grup promotor va presentar ahir la iniciativa a les portes del Parlament, on tot seguit va registrar la sol·licitud per començar la recollida de les 50.000 signatures necessàries després de l’estiu.
Les propostes de la ILP catalana es basen en les de la ILP d’àmbit estatal, que l’any passat va aconseguir 1.402.854 signatures, de les quals 393.135 es van recollir a Catalunya. Aquesta iniciativa va quedar desvirtuada durant la tramitació al Congrés per la majoria absoluta del PP. “La ILP catalana recull les mesures de mínims de la ILP estatal i les adapta a les competències de Catalunya”, deia ahir Guillem Domingo, portaveu de la PAH. (...)
El text de la iniciativa afegeix, a les mesures sobre l’habitatge, mesures contra la pobresa energètica, que els impulsors també defensen que són aplicables a partir de les competències en consum. Segons Maria Campuzano, portaveu de l’Aliança Contra la Pobresa Energètica, “no s’entén el dret a l’habitatge sense accés als subministraments bàsics” i s’ha d’impedir que les empreses responguin a l’actual “emergència social” amb “talls indiscriminats”.
Campuzano va assegurar que “les mesures que ha adoptat el Govern són totalment insuficients”. Sobre la treva hivernal, la portaveu de l’Aliança Contra la Pobresa Energètica va lamentar que el plantejament de la mesura ja era poc ambiciós, i que “molt poques famílies” s’hi han pogut acollir. Campuzano també va recordar que la Generalitat es va comprometre a presentar un informe sobre el decret al juny i que no ho ha complert.
Auri Garcia Morera, La PAH impulsa una ILP catalana sobre habitatge i pobresa energètica, Ara 11-07-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada