15.7.14

La UE expedienta l’Estat per la MAT *



Falta l’estudi d’impacte ambiental
La Comissió Europea (CE) ha obert un procediment d’infracció a l’Espanya perquè no hauria fet estudis d’impacte ambiental abans de construir la línia de molt alta tensió (MAT) entre Sentmenat i Santa Coloma de Gramenet. Brussel·les ha obert una investigació per esbrinar si les autoritats espanyoles han aplicat correctament la legislació mediambiental comunitària. “Abans d’autoritzar un projecte, les autoritats competents han d’haver-se assegurat que s’ha fet l’estudi d’impacte ambiental corresponent i, a més, l’han de posar a disposició del públic”, recorda la Comissió, que ja ha enviat una carta al ministeri d’Afers Estrangers, que té dos mesos per respondre i donar explicacions. La CE considera que la construcció de la MAT entre Sentmenat i Santa Coloma de Gramenet pot provocar “efectes significatius en el medi ambient i també en les persones, per la naturalesa i la situació del projecte”.
REE: l’estudi el va passar als anys 70
Un portaveu de Red Eléctrica Española (REE) es defensa en declaracions a l’ARA i assegura que aquesta línia sí que ha passat un estudi d’impacte ambiental fa 40 anys. Segons REE, la línia de Sentmenat a Santa Coloma de Gramenet es va construir als anys 70 pensada com una línia de 400 kV, però mai ha funcionat a la màxima potència, sinó només a 220 kV. El projecte actual és que aquesta línia passi a funcionar a 400 kV tal com es va dissenyar, i només s’ha de construir una subestació, que sí que ha passat l’estudi ambiental perquè és una obra nova. Pel que fa al procés sancionador obert per la Comissió, REE no es mostrava preocupada perquè considera que és només un tràmit.
L’alcaldessa, satisfeta i indignada
L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, es mostrava ahir molt satisfeta amb la decisió de la comissió de medi ambient de la CE, tot i que no coneixia encara el contingut de l’expedient i no podia determinar amb precisió què demana Europa a Espanya. “És una petita victòria”, afirmava l’alcaldessa, que alhora estava indignada amb la resposta de REE. “Dir que l’estudi d’impacte es va fer als anys 70 és una falta de respecte als veïns i les lleis de la UE”, va afegir Parlon.
Albert Solé, La UE expedienta l’Estat per la MAT a Santa Coloma de Gramenet, Ara 11-07-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada