19.8.14

Venda de les energètiques del país per salvar l'economia de Mèxic.



El president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, va anunciar ahir el decàleg d’accions que serviran de full de ruta per tirar endavant la reforma energètica del país. L’objectiu de l’executiu mexicà és atreure milers de milions d’euros estrangers als sectors del petroli, el gas i l’electricitat, ara per ara molt debilitats.
La reforma del sector energètic (...), és un dels pilars fonamentals del programa electoral que va atorgar la victòria a les urnes al Partit Revolucionari Institucional (PRI). El president Nieto pretén obrir la porta del sector a contractar empreses privades i capitals estrangers per acabar amb el monopoli de les dues empreses energètiques nacionals: la petroliera Pemex i l’elèctrica CFE.
Actualment, els ingressos de Pemex representen la tercera part del producte interior brut del país.
L’executiu mexicà pretén que el 2018, i gràcies a la reforma, s’incrementi la producció fins a arribar als tres milions de barrils venuts al dia.
Avui la secretaria d’Energia mexicana concretarà quines àrees d’exploració i explotació conservarà Pemex i quines seran licitades amb empreses privades. (...) petrolieres com Shell i Exxon-Mobil ja han confirmat que valoraran la possibilitat d’invertir en el sector energètic mexicà.
Ara, 13-08-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada