8.1.15

El monestir de Montserrat comença a introduir energia renovable



El monestir de Montserrat ha començat a introduir l’energia renovable a les seves instal·lacions. Utilitzarà les restes vegetals (estelles) en una gran caldera per alimentar una xarxa de calor que es distribuirà per galeries, de manera que disposarà d’aigua calenta sanitària i calefacció per a un total de nou edificis.“Volem donar prioritat a l’ús de les restes vegetals procedents de la gestió als boscos propers”, assenyala Enric Ros, director tècnic de l’enginyeria ARCbcn, que s’ha encarregat de la instal·lació.
La intenció és aprofitar les restes vegetals de la muntanya de Montserrat, així com les d’altres masses forestals pròximes, que ara estan poc o gens utilitzades (per desgràcia, estan abocades a convertir-se en combustible en els incendis forestals). La xarxa de calor ha de donar servei a més de 40.000m2 de superfície construïda, repartida entre les dependències del monestir, el museu, l’hotel Abat Cisneros i les cel·les Abat Marcet, entre altres espais.
La planta de calor (dos generadors amb una potència de 1.600 kW) distribuirà l’aigua calenta mitjançant una xarxa de canonades que discorren per galeries ja existents. El consum tèrmic del monestir (exceptuant l’electricitat) és de 3.600 MWh a l’any, mentre que l’actuació desenvolupada permetrà estalviar un 30% d’aquesta demanda tèrmica (gas propà) i reduirà les emissions a l’atmosfera en unes 1.000 tones de C02.
Les obres es complementaran amb un servei de manteniment i gestió energètica, a càrrec de l’empresa Montserrat Energia, creada xpressament per a l’ocasió, i en què hi ha al 50% el monestir de Montserrat y el Grup Soler.
Antonio Cerrillo, L'energia renovable arriba a Montserrat, La Vanguardia 21-11-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada