8.1.15

IKEA: 100% energia renovable el 2020*



La filial energètica d’Acciona ha tancat un acord per subministrar molins de vent a Ikea. El gegant suec del mobiliari de la llar s’ha compromès a produir el 2020 tanta energia renovable com la que consumeixi a les seves instal·lacions i per això explotarà plantes en diversos llocs. Un és el parc eòlic de Cameron, als Estats Units, que es dotarà inicialment amb 55 aerogeneradors que fabricarà la firma espanyola, que també assumirà el seu funcionament i manteniment durant 20 anys.
(...) la instal·lació serà la més gran de les impulsades fins ara per la firma sueca, que té plans per invertir en aquest tipus d’energia i en solar 1.500 milions d’euros fins al 2015.
Acciona preveu iniciar el subministrament dels molins a mitjans del 2015, de manera que el parc pugui entrar en funcionament a finals del mateix any. Cameron serà el parc eòlic més gran dels Estats Units dotat amb turbines del model AW125/3000, de 125 metres de rotor i 3 megawatts de potència unitària. (...).
“Acciona i Ikea comparteixen el mateix compromís per un futur d’energia neta i estem orgullosos que la nostra innovadora tecnologia hagi estat seleccionada per ajudar-li a aconseguir els seus objectius globals de sostenibilitat”, va manifestar ahir Rafael Mateo, conseller delegat d’Acciona Windpower en un comunicat. (...) Texas disposa d’un recurs eòlic excepcional”. Aquest estat és el primer dels EUA en producció d’energia eòlica.
(...) Acciona Windpower ha fabricat o té encarregats aerogeneradors amb un total de 6 GW de potència en més de cent parcs de 18 països.
També Google té previst invertir en energies renovables per compensar el seu consum. Segons va avançar ahir 'Finantial Times', la firma tecnològica comprarà la producció de 19 turbines eòliques d’un parc que s’alçarà al costat d’un centre de dades que està construint a Holanda, amb una inversió de prop de sis milions d’euros.
Óscar Muñoz, Acciona i Ikea s'alien per construir un parc eòlic a Texas, La Vanguardia 19-11-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada