8.1.15

L'Armada i el Ministeri de Foment guanyen a Greenpeace a les Canàries



Repsol va iniciar ahir les prospeccions petrolíferes davant les costes de Lanzarote i Fuerteventura. Va passar en la mateixa jornada en què l’organització Greenpeace, els efectius de la qual havien estat desarticulats dissabte per l’Armada, va quedar acorralada. I va haver d’admetre que s’ha retirat de la seva campanya per impedir els sondejos. A la contundent actuació de l’Armada de dissabte, es va unir ahir el Ministeri de Foment, que va obrir un expedient al vaixell 'Arctic Sunrise' (fet servir a la campanya de l’organització ecologista) per haver depassat dissabte l’àrea d’exclusió d’una milla creada per emparar les exploracions a la zona sondejada pel 'Rowan Renaissance' (el vaixell llogat per Repsol per a tal efecte). A més, funcionaris de la Marina Mercant van reclamar al capità del vaixell ecologista una fiança de 50.000 euros per una “infracció a l’ordenació del trànsit marítim”. L’'Arctic' va quedar, així, immobilitzat al port d’Arrecife (Lanzarote). (...)
Amb els 'guerrers de l’arc de Sant Martí' contra les cordes, Repsol, el primer dia d’exploració, va perforar un centenar de metres de subsòl marí a la zona denominada Sandía (a uns 60 km de la costa), el primer punt marcat per iniciar l’exploració. Si aquest sondeig resulta positiu, s’efectuarà un de segon (zona Chirimoya).(...)
La probabilitat de trobar hidrocarburs a les Canàries se situa entre un 17% i un 19%, però si la campanya té èxit, l’explotació es prolongaria entre vint i trenta anys.(...) Els opositors al projecte afirmen que les prospeccions i la possible explotació futura de petroli perjudicarà greument les activitats turístiques i el medi ambient a les Canàries i el seu litoral.
Per contra, Repsol insisteix que les tasques de prospeccions “s’estan duent a terme amb totes les garanties” de protecció de l’entorn (...).
Antonio Cerrillo, El bloqueig a Greenpeace aplana les prospeccions a les Canàries, La Vanguardia 19-11-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada