29.3.15

La Garrotxa inicia la via al 0 CO2



Quatre empreses de la comarca de la Garrotxa, LCPaper, la cooperativa La Fageda, Basols i Wattia Innova, han constituït la Locomotora Energètica, una associació d'empreses que neix amb l'objectiu de reduir les emissions de diòxid de carboni i quedar-se a uns nivells pròxims a zero. La iniciativa persegueix que els empreses implicades es comprometin de manera pública a reduir les seves emissions i que es pugui monitoritzar aquesta reducció. [...] A diferència d'altres iniciatives similars [...] la Locomotora Energètica sorgeix del sector privat.
L'acció del grup té un objectiu purament pedagògic, amb accions d'informació i treball en centres educatius de la comarca i sessions informatives a les empreses i a les administracions públiques. Una pàgina web actualitzarà les accions i treballs de els empreses, així com la incorporació de nous membres.
Com explica un dels seus primers impulsors, l'empresari Joan Vila, d'LC Paper, per formar part del grup serà necessari haver firmar l'acord voluntari per a la reducció de gasos d'efecte hivernacle de la Generalitat de Catalunya. Per això, s'hauran de comprometre a calcular les seves emissions de CO2 en el moment d'entrar en el grup.
Olot Redacció, Quatre empreses de l Garrotxa creen la Locomotora Energètica, La Vanguardia 5-03-2016.

Basols

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada