3.6.15

Ens manca prospectiva energètica



Mariano Marzo i l’altre participant, l’enginyer, empresari i professor d’energia a la Universitat de Girona Joan Vila. El primer va deixar clar que Espanya és l’únic estat de l’OCDE que no té una prospectiva energètica a 30 anys. I va llançar un missatge per als que volen construir un nou país: “Haurien de tenir ja definit el model energètic”.
Vila ho va compartir. No només això, sinó que va introduir un nou element al debat: les nuclears. Va assegurar que n’era un defensor fins que ha vist que Catalunya, amb les tecnologies actuals, podria proveir-se d’electricitat renovable, eòlica i solar, amb suport dels cicles combinats i la interconnexió amb França. Però el problema és que la vida útil de les nuclears s’acaba la dècada vinent, i caldria fer moltes inversions. Conclusió: s’arriba tard al debat. Mariano Marzo ho va corroborar, amb una crítica a tots els partits, acusant-los de no atrevir-se a introduir el debat. “Anem sense full de ruta”, va deixar anar.
El problema no és l’energia elèctrica, que sembla que avança cap a les renovables, malgrat alguns impediments, com l’ús del carbó. (...) El problema és el transport, que és el gran consumidor de combustibles fòssils.
Xavier Grau, Prohibit caçar elefants a la Garrotxa, Ara 25-05-2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada