19.7.15

El G-7 acorda reduccions importants d’emissions de gasos d’efecte hivernacle**



El G-7 ha acordat posar en marxa plans per reduir entre un 40% i un 70% les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle en l’horitzó 2050, per després, cap a finals de segle, eliminar-les completament.
(...) la indústria del petroli i del gas comença a adonar-se que els seus fonaments, que fins no fa gaire semblaven sòlids, en realitat s’assenten sobre una placa tectònica en moviment.
Resulta difícil precisar la velocitat a què les petrolieres han d’abordar els canvis necessaris per adaptar-se  a la nova realitat imposat pel desafiament del canvi climàtic. Tot i això, el rumb a seguir sembla clar. (...) Sens dubte, les petrolieres s’han d’involucrar sense més dilació en el debat sobre la mitigació i adaptació al canvi climàtic, aportant la seva visió i idees.
En aquesta línia, el conseller delegat de Shell (...) proposava no fa gaire fomentar l’ús del gas natural davant altres combustibles fòssils, impulsar la tecnologia de captura i emmagatzemament del carboni i instaurar una taxa per a les emissions.
(...) Shell rebia el suport d’un grup integrat per Statoil, Total, BP, BG i Eni, al qual posteriorment també s’hi ha unit Repsol, per augmentar l’ús del gas i establir un mecanisme de fixació de preus per a les emissions de carboni. Fins i tot la companyia estatal russa Gazprom ha dit que considerava unir-se a la proposta del grup (...). Cada vegada són més els consumidors que saben que les emissions tenen un preu: la destrucció ambiental.
Mariano Marzo, Cisma petrolier, La Vanguardia 16-07-2015.

Aquests moviments fan entendre que no es pot comptar en extreure tot el petroli que es preveia, o sigui que constava com actius de les petrolieres? Seria un fort impacte financer per aquest sector.

Cap a on es dirigiran les noves activitats d'aquestes empreses, a més de l'exposat de la captura i emmagatzemament del carboni. Serà la captura del gas natural de l'Àrtic o de jaciments sota el permafrost, o s'orientaran vers fonts renovables d'alta tecnologia?

G-7: Alemanya, Canadà, EUA, França, Itàlia, Japó, Regne Unit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada