6.9.15

Destitució sense transcendència ciutadana d'un càrrec del CSN per motius ètics*



El Consell de Seguritat Nuclear (CSN) ha destituït el cap d'àrea d'experiència operativa i normativa davant la seva oposició a relaxar la informació sobre els incidents que succeeixin  a les centrals nuclears. Rodolfo Isasi ocupava el seu càrrec des de feia 27 anys, i La Vanguardia del proppassat 5 d'agost dedicava a la notícia el destacat espai que correspon a un episodi de tal calibre. Tot i això, la resposta social ha estat inexistent, com si no concernís la salut i seguretat de la població.
Restringir la transparència respecte d'una indústria tan sensible com és l'energia nuclear no esdevé assenyat. Les plantes atòmiques ja han tingut tants accidents des de la seva instauració que l'ocultació de qualsevol incidència resulta inadmissible. El fet que una persona experimentada no accepti la manipulació que se li proposa hauria de fer pesar la ciutadania i conduir a la indignació. (...)
La és terrible haver de suportar que el Govern espanyol aposti més per l'energia nuclear que per les renovables, malgrat tenir vent i sol infinits. Ho és pel menyspreu que significa vers la no-contaminació i per la indiferència davant la quantitat d'accidents nuclears que s'han succeït des que el 1954 es va implantar a la Unió Soviètica la primera central. (...)
Per tot el que s'ha exposat, mereix ser aplaudida la negativa de Rodolfo Isasi a col·laborar en el camuflatge d'incidències nuclears que ens incumbeixen a tots, i val la pena que la societat exigeixi immediatament una altra política energètica.
Eulàlia Solé, Incidents en centrals nuclears, La Vanguardia 14-08-2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada