8.11.15

Gas Natural amplia la seva xarxa amb un crèdit del BEI



Gas Natural (...) la primera empresa catalana per facturació ha aconseguit un préstec de fins a 900 milions d'euros del Banc Europeu d'Inversions (BEI). Un crèdit concedit (...) que no cobrirà tota la inversió necessària per dur a terme el pla d'expansió, però que "posa de manifest la solidesa del projecte d'inversions", va assegurar ahir la gasista en un comunicat.
(...) el negoci pot créixer , ja que Espanya està molt menys gasificada que altres països europeus (...) i per tant cal fer xarxa nova o no arriben els tubs actuals.
(...) Ara la xarxa de Gas Natural té uns 50.000 quilòmetres que arriben a 1.150 poblacions de 10 comunitats autònomes amb 5.3 milions de punts de subministrament.
De fet, Gas Natural Fenosa ja rep més de la meitat del seu benefici operatiu fora de l'Estat. (...) la xarxa americana de Gas Natural ja supera la de l'Estat. Té gairebé 72.000 quilòmetres i dóna servei a 6,7 milions de punts de subministrament.
(...) Al febrer es va adjudicar la gasificació de l'illa de Menorca, on invertirà 42 milions per dur el gas a 25 municipis abans del 2020. (...)
Per estendre la xarxa Gas Natural optarà tant per la construcció de gasoductes com per la creació de xarxes autònomes amb dipòsits de gas natural liquat (GNL) que poden donar cobertura a un o més municipis aïllats de la xarxa de gasoductes.
Xavier Grau, Gas Natural aconsegueix 900 M euros del BEI per estendre la xarxa, Ara 4-11-2015.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada