25.11.15

Infraestructures energètiques prioritàries segons la Comissió Europea



La Comissió Europea (CE) presentarà avui una nova llista d'infraestructures considerades "prioritàries" per posar fi a la dependència del gas rus, entre les quals figuren tres interconnexions de gas i electricitat entre Espanya i França, com per exemple el gasoducte MidCat per Cataliunya.
L'objectiu que persegueix l'Executiu comunitari és eliminar la vulnerabilitat de la UE, que importa la major part de l'energia que consumeix de Rússia, a través de l'augment de les connexions entre estats membre, que han d'arribar a un nivell del 10% a cada país comunitari de cara al 2020. (...)
A més del gasoducte MidCat, que unirà Catalunya amb el sud de França, s'inclouran en aquesta llista dues connexions elèctriques amb França a través del Pirineu. La primera connexió elèctrica és una línia d'alta tensió que unirà Navarra amb les Landes, mentre que la segona connectarà Sabiñánigo amb Martillón, totes dues amb una capacitat d'entre 1.500 i 2.000 megawatts.
Fonts comunitàries van subratllar la necessitat d'agilitzar els procediments de concessió de projectes d'infraestructures perquè en l'actualitat fa massa temps que no avancen. (...)
Espanya té en l'actualitat un nivell d'interconnexió del voltant del 2,4%, per la qual cosa impulsar aquests projectes resulta clau perquè el país pugui aproximar-se a l'objectiu comunitari del 10%.
Efe, La UE impulsa la interconnexió entre Espanya i França, La Vanguardia 18-11-2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada