27.11.15

Terratrèmol, tsunami i aturada de la refrigeració d'un reactor a Fukushima**



Un fort terratrèmol de magnitud 7,3 en l'escala de Ritcher va sacsejar la prefectura de Fukushima. A la central nuclear de Fukushima 2, on van arribar onades de més d'un metre, es van parar temporalment el sistema de refrigeració de combustible.
El Japó reviu l'alerta de tsunami, La Vanguardia 22-11-2016.

La costa est del Japó va reviure el tsunami i la catàstrofe nuclear de Fukushima el 2011. El sisme va tenir una intensitat de 7,4 graus. Es va ordenar l'evacuació de la població de la costa de Fukushima, on durant 90 minuts es va témer per una nova catàstrofe en un sistema de refrigeració d'un reactor que va deixar de funcionar. L'activitat es va reprendre més tard sense incidents.
L'empresa Tokyo Electric Power Company (Tepco) va informar que s'havia aturat un dels sistemes de refrigeració de Fukushima Daini -a prop de la planta devastada de Daiichi-, però va informar que hi havia prou aigua al reactor per refrigerar les 2.533 barres de combustible. 90 minuts més tard va reprendre la seva activitat.
A acusa de terratrèmol i el tsunami de fa cinc anys, tres reactors de  la planta de Daiichi es van fondre després que les onades trenquessin els dics de protecció de la central i inundessin la instal·lació.  Actualment prop de 7.000 treballadors de Tepco encara estan netejant i desmantellant el lloc, un procés que pot arribar a trigar fins a 40 anys.
Un Terratrèmol i un tsunami fan reviure la por a Fukushima, Ara 23-11-2016.

Per saber-ne més a La Vanguardia Internacional,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada