27.12.15

El Paquet d'Hivern de la UE **



La Comissió Europea ha presentat una proposta per poder canviar la legislació vigent sobre energies renovables i autoconsum d'energia. Les mesures proposades al Paquet d'Hivern tenen tres objectius fonamentals: donar prioritat a l'eficiència energètica, convertir la Unió Europea en líder mundial d'energies renovables i oferir un tracte just als consumidors.
Les propostes legislatives d'energia neta per a tots els europeus inclouen l'eficiència energètica, l'autoconsum, les energies renovables, el disseny del mercat de l'electricitat , la seguretat del proveïment d'electricitat i les normes de governança de la Unió de l'Energia. La Comissió proposa a més noves perspectives de disseny ecològic i una estratègia per a una mobilitat connectada i automatitzada.
El paquet inclou així mateix mesures per accelerar la innovació en matèria d'energies netes i per renovar els edificis d'Europa, que representen el 40% del consum energètic. També presenta mesures per fomentar la inversió pública i privada, promoure la competitivitat industrial de l UE i atenuar l'impacte social de la transició cap a una energia neta.
Les propostes de la Comissió Europea tenen per objectiu demostrar que la transició cap a una energia neta és es sector de creixement del futur. "Aquest paquet de mesures impulsarà la transició cap a una energia neta mitjançant la modernització de la nostra economia. Havent liderat l'acció mundial del clima els darrers anys, Europa dóna ara exemple tot creant les durant molts segles sostenibles. Les mesures dotaran totes les empreses i ciutadans europeus dels mitjans necessaris per treure el màxim partit de la transició a una energia neta".
El Paquet d'Hivern encara ha de ser aprovat pel Parlament Europeu i pel Consell Europeu.
Lorena Farràs Pérez, La UE vol liderar la transició energètica, La Vanguardia 11-12-2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada