28.3.15

Els grans inversors es van fent amb les instal•lacions d’energia renovable a Espanya



Després de diversos anys d’incertesa regulatòria, les empreses de renovables han tornat a despertar la fam d’inversors internacionals. Als últims exercicis, els fons estrangers han protagonitzat operacions per més de 5.000 milions.
El fons d’Eugenio Galdón en aliança amb el multimilionari George Soros s’ha creat per invertir en el negoci de les energies netes aprofitant que algunes empreses persegueixen sortir del negoci o reduir el deute. D’aquí uns mesos, també, es poden posar al mercat alguns actius d’Abengoa, que despertaran l’interès tant d’inversors financers, com de grups industrials, llegiu-hi Ferrovial, per exemple.
És ben cert que grups constructors com ara ACS, Acciona o FCC i altres de més petits ha reduït la seva presència e el negoci de les renovable [...].
[...] els fons estan entrant al sector de renovables “perquè hi ha un excés de liquiditat al mercat i aquestes instal·lacions ofereixen rendibilitats recurrents  i prolongades, regulades, que les fa atractives, en un escenari d’estabilitat”. [...] “es tracta d’un sector que ja ha patit una forta correcció a la baixa, i que ofereix, per això, oportunitats molt interessants”.
[...] l’interès per adquirir actius d’energies netes ha retornat [...], no hi ha més seguretat jurídica que antigament, i fins i tot podríem pensar que n’hi ha menys, però la corba d’experiència de les tecnologies sostenibles no han fet més que abaixar costos i ser més competitius. D’aquí ve que “la diferència entre el preu subvencionat i el preu de mercat no ha fet més que estrènyer-se, per la qual cosa malgrat la inseguretat jurídica el risc és menor per una qüestió quantitativa i ni qualitativa”.
[...] un dels motius de l’interès despertat pels fons al sector de les renovables són “les bones rendibilitats que ofereixen pel baix cost dels diners”.
[...]”les inversions en renovables són atractives en un entorn de tipus baixos o negatius”. És una cosa que després de la cimera del clima “ha agafat més impuls i que hauria de guanyar una altra vegada protagonisme en les polítiques energètiques dels països”.

COMPANYIA
COMPRADOR
IMPORT (M euros)
Renovables d’Acciona fora d’Epanya
KKR
400
80% de Gestamp soalr, ara X-Elio
KKR
800
Renovalia
Cerberus
1.000
Civis i actius de Comsa Emte
Cerberus
1.200
Borawind
Céfiro
1.200
Gecalsa
Gas Natural
260
T-Solar
-
750
TOTAL
-
5.610

Conchi Lafraya, Els fons liciten per les renovables a Espanya, La Vanguardia 21-03-2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada